Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Najważniejszy w zupie jest smak pistou ,zrobiony ze świeżych składników na oliwie z najwyższej jakości.
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 942
Polecam.
Odsłon: 338
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 942
Polecam.
Odsłon: 338
Składniki
Pietruszkę , marchewkę , ziemniaki , cebule i cukinię pokroiłem w kostkę , a pora w cienkie talarki. W garnku rozgrzałem oliwę , zeszkliłem na niej cebulę. Dodałem pora , posiekany czosnek i pomidory. .Wymieszałem i dusiłem przez 5 minut.. Dodałem pozostałe warzywa poza fasolą , posiekaną natkę. Zalałem ok. 2,5 l gorącej wody i gotowałem na małym ogniu , przyprawiłem solą , pieprzem i szczyptą cukru. Po 45 minutach dodałem ryż i fasolkę , gotowałem jeszcze 20 minut. Po rozlaniu do talerzy dodałem po łyżce pistou. Pistou : posiekany czosnek zmiksowałem z listkami bazylii , a następnie wymieszałem z parmezanem i oliwą.