Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla Tadków-niejadków - w/g Kuchni Polskiej
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 825
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12577
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 825
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12577
Składniki
Zagotować mleko z wanilią.
Ubić pianę i polączyć z cukrem, ciągle ubijając. Pianę klaść lyżką na gotujące się mleko. Zagotować, odwrócić. Ugotowaną pianę wylożyć na talerze. Mleko oslodzić do smaku, wymieszać z żóltkami, zalać nim pianę.
Podawać na zimno lub na gorąco z ryżem.