Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla Tadków-niejadków - w/g Kuchni Polskiej
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 320
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2543
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 320
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2543
Składniki
Zagotować mleko z wanilią.
Ubić pianę i polączyć z cukrem, ciągle ubijając. Pianę klaść lyżką na gotujące się mleko. Zagotować, odwrócić. Ugotowaną pianę wylożyć na talerze. Mleko oslodzić do smaku, wymieszać z żóltkami, zalać nim pianę.
Podawać na zimno lub na gorąco z ryżem.