Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa "Nic"

Zupa Nic

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 154

Dodano:

Odsłon: 1878

Dla Tadków-niejadków - w/g Kuchni Polskiej

Składniki

  • mleko, 1 1/4 litra
  • cukier, 10 - 15 dkg
  • Jaja, 2 szt
  • laska wanilii lub cukier waniliowy, 1/4 laski lub 1 op.
  • ryż, opcjonalnie
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Zupa "Nic"

Przygotowanie

  1. Zagotować mleko z wanilią.

  2. Ubić pianę i polączyć z cukrem, ciągle ubijając. Pianę klaść lyżką na gotujące się mleko. Zagotować, odwrócić. Ugotowaną pianę wylożyć na talerze. Mleko oslodzić do smaku, wymieszać z żóltkami, zalać nim pianę.

  3. Podawać na zimno lub na gorąco z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń