Do góry

Zupy Przepis na:

zupa "zielono mi":szpinak,cukinia, warzywa, czosnek, masło..

zupa zielono mi:szpinak,cukinia, warzywa, czosnek, masło..

Autor:

Przepisów i artykułów: 117 Ocena: 1506

Dodano:

Odsłon: 1885

zupa jest bardzo smaczna, smakuje na ciepło i na letnio, można ją podać z grzankami, makaronem, ryżem................SMACZNEGO!!!

Składniki

  • szpinak 2 pęczki
  • ząbki czosnku 4 sztuki
  • woda 1/2 litra
  • woda 2,5 litra
  • włoszczyzna 1 pęczek
  • cukinia 2 średnie
  • kucharek 1,5 łyżki
  • pieprz czarny mielony 1 łyżeczka
  • masło 2 łyżki
  • śmietana 1/2 szklanki
  • mąka pszenna 3 łyżki
  • woda 1/2 szklanki
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. liście szpinaku opłukać, włożyć do dzbanka miksera, dać ząbki czosnku, wlać wodę 1/2 litra, dodać z włoszczyzny porę, liście selera i dobrze wszystko zmiksować


  2. obrać marchew, seler, pietruszkę i pokroić w kostkę, wsypać do wody 3 litry, dać kucharek i gotować z 15 minut

  3. dodać pokrojoną cukinię ze skórką i zagotować

  4. do zupy wlać z dzbanka szpinak, wlać trochę wody do dzbanka, opłukać i wlać do zupy, dodać masło, pieprz mielony i gotowac z 10 minut

  5. śmietanę 18 % słodka, mąkę, wodę wymieszać i wlać do zupy i mieszając zagęścić, dodać posiekaną natkę pietruszki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń