Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa rybna na ostro"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36082
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 373
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9181
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 36082
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 373
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 113
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 358
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9181
Składniki
Rybę oskrob z łusek, wypatrosz, umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść, pokrój. Wraz z głową i ogonem z karpia włóż do garnka. Zalej zimną wodą, dodaj sól i listek laurowy. Ugotuj.
Wywar przecedź, wyjmij warzywa, przetrzyj je (zostaw kilka talarków do dekoracji), włóż z powrotem do wywaru. Filety z ryby pokrój w kostkę, dodaj do wrzącej zupy, przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj drobno pokrojoną ostrą papryczkę. Zakwaś całość sokiem z cytryny. Śmietanę połącz z mąką, wmieszaj delikatnie do zupy. Podawaj bardzo ciepłą, najlepiej z grzankami i udekorowaną warzywami i zieloną pietruszką.Źródło: Na żywo