Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa rybna na ostro

Zupa rybna na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Zupa rybna na ostro"

Składniki

  • 1 kg karpia (cała ryba)
  • duża marchewka
  • pietruszka
  • 2 łyżki masła
  • szklanka śmietany
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • listek laurowy
  • sok z 1 cytryny
  • 2 strąki ostrej papryki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rybę oskrob z łusek, wypatrosz, umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść, pokrój. Wraz z głową i ogonem z karpia włóż do garnka. Zalej zimną wodą, dodaj sól i listek laurowy. Ugotuj.

  2. Wywar przecedź, wyjmij warzywa, przetrzyj je (zostaw kilka talarków do dekoracji), włóż z powrotem do wywaru. Filety z ryby pokrój w kostkę, dodaj do wrzącej zupy, przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj drobno pokrojoną ostrą papryczkę. Zakwaś całość sokiem z cytryny. Śmietanę połącz z mąką, wmieszaj delikatnie do zupy. Podawaj bardzo ciepłą, najlepiej z grzankami i udekorowaną warzywami i zieloną pietruszką.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń