Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa rybna na ostro"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Składniki
Rybę oskrob z łusek, wypatrosz, umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść, pokrój. Wraz z głową i ogonem z karpia włóż do garnka. Zalej zimną wodą, dodaj sól i listek laurowy. Ugotuj.
Wywar przecedź, wyjmij warzywa, przetrzyj je (zostaw kilka talarków do dekoracji), włóż z powrotem do wywaru. Filety z ryby pokrój w kostkę, dodaj do wrzącej zupy, przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj drobno pokrojoną ostrą papryczkę. Zakwaś całość sokiem z cytryny. Śmietanę połącz z mąką, wmieszaj delikatnie do zupy. Podawaj bardzo ciepłą, najlepiej z grzankami i udekorowaną warzywami i zieloną pietruszką.Źródło: Na żywo