Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa rybna na ostro"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13936
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1606
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15669
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6367
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13936
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1606
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15669
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6367
Składniki
Rybę oskrob z łusek, wypatrosz, umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść, pokrój. Wraz z głową i ogonem z karpia włóż do garnka. Zalej zimną wodą, dodaj sól i listek laurowy. Ugotuj.
Wywar przecedź, wyjmij warzywa, przetrzyj je (zostaw kilka talarków do dekoracji), włóż z powrotem do wywaru. Filety z ryby pokrój w kostkę, dodaj do wrzącej zupy, przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj drobno pokrojoną ostrą papryczkę. Zakwaś całość sokiem z cytryny. Śmietanę połącz z mąką, wmieszaj delikatnie do zupy. Podawaj bardzo ciepłą, najlepiej z grzankami i udekorowaną warzywami i zieloną pietruszką.Źródło: Na żywo