Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa rybna na ostro"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 90
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 15
Składniki
Rybę oskrob z łusek, wypatrosz, umyj i wyfiletuj. Warzywa oczyść, pokrój. Wraz z głową i ogonem z karpia włóż do garnka. Zalej zimną wodą, dodaj sól i listek laurowy. Ugotuj.
Wywar przecedź, wyjmij warzywa, przetrzyj je (zostaw kilka talarków do dekoracji), włóż z powrotem do wywaru. Filety z ryby pokrój w kostkę, dodaj do wrzącej zupy, przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj drobno pokrojoną ostrą papryczkę. Zakwaś całość sokiem z cytryny. Śmietanę połącz z mąką, wmieszaj delikatnie do zupy. Podawaj bardzo ciepłą, najlepiej z grzankami i udekorowaną warzywami i zieloną pietruszką.Źródło: Na żywo