Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z programu "Pyszne 25", który prowadzi Ania Starmach, jurorka Masterchefa. Krem jest bardzo aromatyczny i niewiarygodnie smaczny. Nowe oblicze selera :)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1155
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4806
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1451
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1155
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4806
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1451
Składniki
Gotujemy bulion warzywny. Do niego wrzucamy pokrojone w kostkę cebulę, ziemniaki i seler (zostawiamy trochę selera, żeby zrobić chipsy) posiekany czosnek i pora pokrojonego w talarki. Gotujemy wszystko do zmięknięcia składników. Po ugotowaniu blendujemy zupę na gładki krem, zabielamy śmietanką i doprawiamy do smaku. Chipsy selerowe: pozostawiony kawałek selera kroimy w cienkie talarki, delikatnie smarujemy oliwą z oliwek i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy je w temp. 200 stopni ok. 10-15 minut, uważając aby chipsy na przypaliły się. Chipsy kładziemy na wierzch zupy, do smaku można dodać także świeżą bazylię. Smacznego!!!