Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa selerowa z curry"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 81
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 183
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 81
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 63
Składniki
• na 4 porcje •: 35 min •Porcja: 210 kcal •Cena porcji: ok. 1,50 zł
Seler oraz ziemniaki obierz, pokrój w kostkę. Por oczyść, natnij, dokładnie opłucz, a następnie potnij na kawałeczki. Cebule oraz czosnek obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej masło. Zeszklij na nim cebule oraz czosnek. Dołóż seler, por i ziemniaki.
Warzywa smaż razem chwilę na dużym płomieniu. Następnie zalej je bulionem. Gotuj jeszcze ok. 25 minut.
Gruszkę obierz, oczyść, pokrój na małe kawałki, dodaj do warzyw pod koniec gotowania. Kiedy wszystkie będą już miękkie, zmiksuj je razem z wywarem. Wlej śmietanę. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem i curry oraz gałką. Mocno podgrzej. Rozlej do miseczek, ew. udekoruj koperkiem.Źródło: Naj