Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowata zupa z białych warzyw, przepis na ok. 0,5 L
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 250
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 382
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 281
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 260
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 250
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 382
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 281
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 260
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy: pietruszkę w talarki, seler w kostkę, por (biała i jasnozielona część) w półtalarki, czosnek w małe kawałki. W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy por. Gdy się lekko zrumieni dodajemy czosnek. Gdy czosnek się podsmaży, dodajemy seler i pietruszkę. Chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy wodą lub bulionem i po zawrzeniu gotujemy ok. 20 min. na zmniejszonym ogniu. Pod koniec gotowania dajemy przyprawy. Następnie blendujemy, dodajemy jogurt, posypujemy świeżą natką pietruszki.