Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowata zupa z białych warzyw, przepis na ok. 0,5 L
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 16
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 46
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 193
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 16
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 46
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 193
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy: pietruszkę w talarki, seler w kostkę, por (biała i jasnozielona część) w półtalarki, czosnek w małe kawałki. W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy por. Gdy się lekko zrumieni dodajemy czosnek. Gdy czosnek się podsmaży, dodajemy seler i pietruszkę. Chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy wodą lub bulionem i po zawrzeniu gotujemy ok. 20 min. na zmniejszonym ogniu. Pod koniec gotowania dajemy przyprawy. Następnie blendujemy, dodajemy jogurt, posypujemy świeżą natką pietruszki.