Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowata zupa z białych warzyw, przepis na ok. 0,5 L
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10425
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3817
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 982
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7897
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 226
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10425
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3817
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 982
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7897
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 226
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 198
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy: pietruszkę w talarki, seler w kostkę, por (biała i jasnozielona część) w półtalarki, czosnek w małe kawałki. W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy por. Gdy się lekko zrumieni dodajemy czosnek. Gdy czosnek się podsmaży, dodajemy seler i pietruszkę. Chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy wodą lub bulionem i po zawrzeniu gotujemy ok. 20 min. na zmniejszonym ogniu. Pod koniec gotowania dajemy przyprawy. Następnie blendujemy, dodajemy jogurt, posypujemy świeżą natką pietruszki.