Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowata zupa z białych warzyw, przepis na ok. 0,5 L
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15874
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4810
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 554
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15874
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4810
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 554
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy: pietruszkę w talarki, seler w kostkę, por (biała i jasnozielona część) w półtalarki, czosnek w małe kawałki. W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy por. Gdy się lekko zrumieni dodajemy czosnek. Gdy czosnek się podsmaży, dodajemy seler i pietruszkę. Chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy wodą lub bulionem i po zawrzeniu gotujemy ok. 20 min. na zmniejszonym ogniu. Pod koniec gotowania dajemy przyprawy. Następnie blendujemy, dodajemy jogurt, posypujemy świeżą natką pietruszki.