Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowata zupa z białych warzyw, przepis na ok. 0,5 L
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 110
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5716
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6846
smaczny pieczony kurczak w nowej odsłonie.
Odsłon: 110
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 77
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 5716
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6846
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy: pietruszkę w talarki, seler w kostkę, por (biała i jasnozielona część) w półtalarki, czosnek w małe kawałki. W rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy por. Gdy się lekko zrumieni dodajemy czosnek. Gdy czosnek się podsmaży, dodajemy seler i pietruszkę. Chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy wodą lub bulionem i po zawrzeniu gotujemy ok. 20 min. na zmniejszonym ogniu. Pod koniec gotowania dajemy przyprawy. Następnie blendujemy, dodajemy jogurt, posypujemy świeżą natką pietruszki.