Zupa serowa
Składniki
- 2 l bulionu warzywnego
- 3 serki topione śmietankowe
- 150gr startego żółtego sera
- sól
- biały pieprz
- 100 ml słodkiej śmietanki
- makaron ( ja robiłam sama makaron)
Składniki
- 2 l bulionu warzywnego
- 3 serki topione śmietankowe
- 150gr startego żółtego sera
- sól
- biały pieprz
- 100 ml słodkiej śmietanki
- makaron ( ja robiłam sama makaron)

Etapy przygotowania
Zagotować bulion. Do miseczki wlać pół szklanki bulionu i w nim rozpuścić serki topione dokładnie mieszając. Rozpuszczone serki dodać do bulionu. Zupkę doprawić solą i pieprzem. zagotować zupę. Śmietankę zahartować w odrobinie zupy aby podczas wlewania śmietany do zupy nie zważyła się. Gdy w zupka jest już gotowa wystarczy dodać starty ser żółty. I mamy szybką, łatwą i smaczną zupę serową.
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 502

Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 145
Ostatnio komentowane przepisy

Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 502

Prosty, szybki i zdrowy twarożek z pieczonym czosnkiem i nasionami kozieradki...
Odsłon: 145



Składniki
- 2 l bulionu warzywnego
- 3 serki topione śmietankowe
- 150gr startego żółtego sera
- sól
- biały pieprz
- 100 ml słodkiej śmietanki
- makaron ( ja robiłam sama makaron)
Zagotować bulion. Do miseczki wlać pół szklanki bulionu i w nim rozpuścić serki topione dokładnie mieszając. Rozpuszczone serki dodać do bulionu. Zupkę doprawić solą i pieprzem. zagotować zupę. Śmietankę zahartować w odrobinie zupy aby podczas wlewania śmietany do zupy nie zważyła się. Gdy w zupka jest już gotowa wystarczy dodać starty ser żółty. I mamy szybką, łatwą i smaczną zupę serową.