Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowa na wywarze warzywnym z dodatkiem kalafiora. Tania, smaczna i prosta :) Zupa serowa to pomysł na wykorzystanie resztek sera, z którym fajnie komponuje się kalafior:)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 551
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1375
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25596
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 551
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1375
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25596
Składniki
W garnku rozgrzewamy masło. Wrzucamy pokrojoną cebulę, czosnek, pokrojone w małą kostkę marchew, seler, pietruszkę oraz paprykę. Podsmażamy ciągle mieszając do czasu aż warzywa staną się szkliste i wlewamy wodę. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. i delikatnie doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy ser: ogólnie sera powinno być ok. 20 dag - ja użyłam resztek sera żółtego /gouda, wędzony radamer/, serka topionego oraz sera feta / ok. 1 łyżki/. Całość gotujemy na małym ogniu często mieszając do czasu aż sery się roztopią. Ostatecznie doprawiamy do smaku, dodajemy różyczki kalafiora i gotujemy do czasu aż kalafior będzie odpowiednio miękki. Zupę przed podaniem możemy zblendować lub pozostawić z kawałkami warzyw.