Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowa na wywarze warzywnym z dodatkiem kalafiora. Tania, smaczna i prosta :) Zupa serowa to pomysł na wykorzystanie resztek sera, z którym fajnie komponuje się kalafior:)
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 285
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 67
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 284
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 122
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 285
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 67
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 284
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 122
Składniki
W garnku rozgrzewamy masło. Wrzucamy pokrojoną cebulę, czosnek, pokrojone w małą kostkę marchew, seler, pietruszkę oraz paprykę. Podsmażamy ciągle mieszając do czasu aż warzywa staną się szkliste i wlewamy wodę. Gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. i delikatnie doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Dodajemy ser: ogólnie sera powinno być ok. 20 dag - ja użyłam resztek sera żółtego /gouda, wędzony radamer/, serka topionego oraz sera feta / ok. 1 łyżki/. Całość gotujemy na małym ogniu często mieszając do czasu aż sery się roztopią. Ostatecznie doprawiamy do smaku, dodajemy różyczki kalafiora i gotujemy do czasu aż kalafior będzie odpowiednio miękki. Zupę przed podaniem możemy zblendować lub pozostawić z kawałkami warzyw.