Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa serowa z mięsem i porem

Zupa serowa z mięsem i porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1591

Dodano:

Odsłon: 2440

Zupa serowa bywa mdła ale po dodaniu pana pora i pikantnym przyprawieniu okazuje się smacznym i nawet rozgrzewającym daniem.

Składniki

  • Mięso mielone wieprzowe 50dag
  • Pieczarki 40dag
  • Por biała część 2szt.
  • Serki topione dwa po 10dag
  • Pieprz, wegeta, papryka słodka mielona,liście laurowe i ziele angielskie
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa serowa z mięsem i porem

Przygotowanie

  1. Ja robiłam tym razem na rosole który mi został natomiast można przygotować sobie wywar jak na każdą zupę pamiętając aby nie solić za bardzo. Na taki wywar ( około 3l ) wrzucamy dwa serki topione liście laurowe i ziele angielskie i zostawiamy na wolnym ogniu aby serki się rozpuściły. Co jakiś czas mieszamy je sobie w garnku. Można je też rozprowadzić w niewielkiej ilości ciepłego mleka.

  2. W czasie kiedy serki się rozpuszczają na patelnię wlewamy 3łyżki oleju wrzucamy mięso i posypujemy je papryką słodką . Przesmażamy a następnie dodajemy do mięsa por wcześniej umyty i pokrojony w piórka oraz wyczyszczone i pokrojone w grubsze plasterki pieczarki. Doprawiamy wegetą i pieprzem. Mieszamy i dusimy aż wszystko zmięknie.
    Gotowe mięso z warzywami wrzucamy do rosołu z serkami wszystko dokładnie łączymy. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy. Podawałam z bagietką z piekarnika i masełkiem czosnkowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 04 lutego 2014 super pożywna, aromatyczna zupa, na pewno ją zrobię :) zabieram ! :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń