Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowa bywa mdła ale po dodaniu pana pora i pikantnym przyprawieniu okazuje się smacznym i nawet rozgrzewającym daniem.
Ja robiłam tym razem na rosole który mi został natomiast można przygotować sobie wywar jak na każdą zupę pamiętając aby nie solić za bardzo. Na taki wywar ( około 3l ) wrzucamy dwa serki topione liście laurowe i ziele angielskie i zostawiamy na wolnym ogniu aby serki się rozpuściły. Co jakiś czas mieszamy je sobie w garnku. Można je też rozprowadzić w niewielkiej ilości ciepłego mleka.
W czasie kiedy serki się rozpuszczają na patelnię wlewamy 3łyżki oleju wrzucamy mięso i posypujemy je papryką słodką . Przesmażamy a następnie dodajemy do mięsa por wcześniej umyty i pokrojony w piórka oraz wyczyszczone i pokrojone w grubsze plasterki pieczarki. Doprawiamy wegetą i pieprzem. Mieszamy i dusimy aż wszystko zmięknie.
Gotowe mięso z warzywami wrzucamy do rosołu z serkami wszystko dokładnie łączymy. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy. Podawałam z bagietką z piekarnika i masełkiem czosnkowym
Gęsta i treściwa zupa warzywna. Doskonale doprawiona trawą cytrynową, kurkumą...
Odsłon: 289
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 70
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 79
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 499
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 120
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 70
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 79
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 499
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 120
Składniki
Ja robiłam tym razem na rosole który mi został natomiast można przygotować sobie wywar jak na każdą zupę pamiętając aby nie solić za bardzo. Na taki wywar ( około 3l ) wrzucamy dwa serki topione liście laurowe i ziele angielskie i zostawiamy na wolnym ogniu aby serki się rozpuściły. Co jakiś czas mieszamy je sobie w garnku. Można je też rozprowadzić w niewielkiej ilości ciepłego mleka.
W czasie kiedy serki się rozpuszczają na patelnię wlewamy 3łyżki oleju wrzucamy mięso i posypujemy je papryką słodką . Przesmażamy a następnie dodajemy do mięsa por wcześniej umyty i pokrojony w piórka oraz wyczyszczone i pokrojone w grubsze plasterki pieczarki. Doprawiamy wegetą i pieprzem. Mieszamy i dusimy aż wszystko zmięknie. Gotowe mięso z warzywami wrzucamy do rosołu z serkami wszystko dokładnie łączymy. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy. Podawałam z bagietką z piekarnika i masełkiem czosnkowym
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa szpinakowa zabielana
Zupy
Zupa grochowa
Zupy
Zupa pieczarkowa według przepisu babci
Zupy
Zupa krem brokułowo - cukiniowa
Zupa szpinakowa zabielana
Ha ha ha to znowu ja dziś na obiad poleca się pyszna zupa szpinakowa
Odsłon: 138
Zupa grochowa
Pyszna i sycąca zupa grochowa z dodatkiem warzyw oraz podsmażonej kiełbasy po...
Odsłon: 146