Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa serowa z paluszkami"
Składniki
Ser gouda grubo zetrzeć na tarce. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym maśle. Oprószyć mąką, krótko zasmażyć. Do zasmażki dolać bulion i zagotować. Dołożyć goudę i serek topiony. Podgrzewać, mieszając, by oba serki się roztopiły.
Kiedy sery się roztopią, wlać śmietanę, przyprawić zupę solą i pieprzem. Zioła opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Szczypiorek posiekać. Poodrywać listki trybuli i natki pietruszki. Trochę zostawić do dekoracji, resztę pociąć w paseczki. Paluszki grissini owinąć plasterkami szynki. Gotową zupę posypać ziołami i tłuczonym czerwonym pieprzem. Udekorować odłożoną trybulą i natką pietruszki. Serwować z paluszkami w szynce.
Czas przygotowania: około 45 minutŹródło: Życie na gorąco