Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa serowa z pulpecikami, porem, pieczarkami, ogórkami kiszonymi o kremowej konsystencji dzięki dodatkowi serków topionych, idealna na niedzielny obiad czy w tygodniu, można przygotować ją wcześniej a potem tylko podgrzać.
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 21
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 21
Składniki
Pieczarki obrać , pokroić i opłukać. Ogórki i pory pokroić w pół plasterki.
Mięso mielone dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. W misce wymieszaj mąkę ziemniaczaną z majerankiem. Z mięsa mielonego formuj małe okrągłe pulpeciki a następnie obtaczaj w mące z majerankiem.
W garnku zagotuj wodę, dodaj pulpeciki, pieczarki, ogórki, pory wszystko razem zagotuj i gotuj około pół godziny.
Serki topione wymieszaj w misce z ciepłym wywarem z zupy, dodaj do zupy, zagotuj, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Zupę podaj z ulubionym pieczywem.