Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa "do syta". Jako bazę zupy wykorzystałam niedzielny rosołek, do którego dodałam marchew, por i pieczarki i zagęściłam serkami topionymi. Dodatek mięsa mielonego z indyka sprawił, że zupa stała się sycąca i nie potrzebujemy już drugiego dania:)
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 664
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75586
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1636
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 664
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75586
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1636
Składniki
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym maśle.Lekko solimy i pieprzymy. W garnku zagotowujemy rosół lub bulion z kostki. Dodajemy pokrojoną w małą kostkę marchew i drobno pokrojony por. Gotujemy do miękkości. Dodajemy podsmażone pieczarki. Mięso mielone doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Dokładnie wyrabiamy, formujemy maleńkie klopsiki /lub zwyczajnie odrywamy z masy mięsnej po małym kawałku/, wrzucamy do zupy i gotujemy na małym ogniu ok. 10 min. Na koniec dodajemy serki topione i nadal gotujemy na małym ogniu do czasu aż się roztopią. Doprawiamy do smaku. Przed podaniem porcje zupy posypujemy posiekanym koperkiem.