Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa serowo-pieczarkowa z mielonym z indyka

Zupa serowo-pieczarkowa z mielonym z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 612 Ocena: 4985

Dodano:

Odsłon: 3237

Pyszna zupa "do syta". Jako bazę zupy wykorzystałam niedzielny rosołek, do którego dodałam marchew, por i pieczarki i zagęściłam serkami topionymi. Dodatek mięsa mielonego z indyka sprawił, że zupa stała się sycąca i nie potrzebujemy już drugiego dania:)

Składniki

  • bulion/rosół 8 szklanek
  • marchew 1 szt duża
  • por /biała część/ 1 szt
  • pieczarki 40 dag
  • mięso mielone z indyka 50 dag
  • masło 1 łyżka
  • serki topione śmietankowe 20 dag
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • papryka mielona do smaku
  • koperek
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa serowo-pieczarkowa z mielonym z indyka

Przygotowanie

  1. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym maśle.Lekko solimy i pieprzymy.
    W garnku zagotowujemy rosół lub bulion z kostki. Dodajemy pokrojoną w małą kostkę marchew i drobno pokrojony por. Gotujemy do miękkości. Dodajemy podsmażone pieczarki.
    Mięso mielone doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Dokładnie wyrabiamy, formujemy maleńkie klopsiki /lub zwyczajnie odrywamy z masy mięsnej po małym kawałku/, wrzucamy do zupy i gotujemy na małym ogniu ok. 10 min.
    Na koniec dodajemy serki topione i nadal gotujemy na małym ogniu do czasu aż się roztopią. Doprawiamy do smaku.
    Przed podaniem porcje zupy posypujemy posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 24 marca Ale aromaty w pysznej zupie, musze wyprobowac patent na zupe pieczarkowa z dodatkiem pora. Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń