Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawałek kurczaka, szybki przegląd lodówki i tak oto powstała pyszna zupa. Czasem przez przypadek też może powstać coś smacznego:)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4869
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13220
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5787
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7422
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4869
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13220
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5787
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7422
Składniki
Do garnka wkładamy ćwiartkę kurczaka i zalewamy wodą. Dodajemy oczyszczoną i pokrojoną marchew i pietruszkę, ziele angielskie i solimy. Zagotowujemy a następnie gotujemy na małym ogniu ok. 30 min. Paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. Pomidory obieramy ze skórki, usuwamy twarde części, kroimy w kostkę i również dodajemy do zupy. Dodajemy koncentrat, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, curry i ostrą papryką. Gotujemy do czasu aż warzywa i kurczak będą miękkie a mięso odejdzie od kości. Podajemy porcje mięsa wraz z zupą.