Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z czerwonej soczewicy z mleczkiem kokosowym, tajską pastą curry i jakże swojską zacierką. To bardzo fajny pomysł na pierwsze danie, lunch albo kolację po długim spacerze w mrozie i śniegu po kostki.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 785
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8129
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13012
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 355
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 123
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2224
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 785
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8129
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13012
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 355
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 123
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2224
Składniki
Na rozgrzanym oleju przesmaż pastę curry, curry sproszkowane, cynamon i gałkę muszkatołową. Dodaj drobno posiekane: cebulę, czosnek, marchew i suszone pomidory i podsmażaj, aż cebula będzie miękka.
Zalej gorącą wodą lub bulionem, doprowadź do wrzenia i dodaj przepłukaną na sicie soczewicę. Gotuj wszystko na małym ogniu przez 5 minut, a następnie dodaj zacierkę. Wszystko gotuj jeszcze przez jakieś 12-15 minut – aż kluseczki będą miękkie, ale nie rozgotowane.
Wlej mleczko kokosowe. Na koniec dopraw zupę solą. Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.