Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z czerwonej soczewicy z mleczkiem kokosowym, tajską pastą curry i jakże swojską zacierką. To bardzo fajny pomysł na pierwsze danie, lunch albo kolację po długim spacerze w mrozie i śniegu po kostki.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35985
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 159
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 286
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 336
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35985
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 159
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 286
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 336
Składniki
Na rozgrzanym oleju przesmaż pastę curry, curry sproszkowane, cynamon i gałkę muszkatołową. Dodaj drobno posiekane: cebulę, czosnek, marchew i suszone pomidory i podsmażaj, aż cebula będzie miękka.
Zalej gorącą wodą lub bulionem, doprowadź do wrzenia i dodaj przepłukaną na sicie soczewicę. Gotuj wszystko na małym ogniu przez 5 minut, a następnie dodaj zacierkę. Wszystko gotuj jeszcze przez jakieś 12-15 minut – aż kluseczki będą miękkie, ale nie rozgotowane.
Wlej mleczko kokosowe. Na koniec dopraw zupę solą. Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.