Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z czerwonej soczewicy z mleczkiem kokosowym, tajską pastą curry i jakże swojską zacierką. To bardzo fajny pomysł na pierwsze danie, lunch albo kolację po długim spacerze w mrozie i śniegu po kostki.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4417
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1376
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2324
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4417
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1376
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 343
Składniki
Na rozgrzanym oleju przesmaż pastę curry, curry sproszkowane, cynamon i gałkę muszkatołową. Dodaj drobno posiekane: cebulę, czosnek, marchew i suszone pomidory i podsmażaj, aż cebula będzie miękka.
Zalej gorącą wodą lub bulionem, doprowadź do wrzenia i dodaj przepłukaną na sicie soczewicę. Gotuj wszystko na małym ogniu przez 5 minut, a następnie dodaj zacierkę. Wszystko gotuj jeszcze przez jakieś 12-15 minut – aż kluseczki będą miękkie, ale nie rozgotowane.
Wlej mleczko kokosowe. Na koniec dopraw zupę solą. Podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.