Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa soczewicowo pomidorowa

Zupa soczewicowo pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 596 Ocena: 11949

Dodano:

Odsłon: 435

Z prażonymi pestkami dyni. Najsmaczniejsza z najszybszych zup!

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa soczewicowo pomidorowa

Przygotowanie

  1. Soczewicy nie trzeba namaczać, rozgotuje się w ciągu 25 minut.

    Na dno garna wlałam odrobinę oliwy i na małym ogniu lekko zrumieniłam pokrojony czosnek. Gdy zaczął ładnie pachnieć dodałam warzywa i soczewicę i całość zalałam litrem wody.

    W między czasie podprażyłam pestki na suchej patelni.

  2. Gdy soczewica się rozpadła a warzywa były miękkie dodałam sos pomidorowy i całość zmalaksowałam.
    Można też usunąć warzywa, wtedy smak będzie bardziej soczewicowy.

    Dodałam natkę kolendry. Zupa świetnie smakuje tez skropiona sokiem z cytryny bezpośrednio na talerzu.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń