Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z prażonymi pestkami dyni. Najsmaczniejsza z najszybszych zup!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1394
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 371
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1394
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 371
Składniki
Soczewicy nie trzeba namaczać, rozgotuje się w ciągu 25 minut. Na dno garna wlałam odrobinę oliwy i na małym ogniu lekko zrumieniłam pokrojony czosnek. Gdy zaczął ładnie pachnieć dodałam warzywa i soczewicę i całość zalałam litrem wody. W między czasie podprażyłam pestki na suchej patelni.
Gdy soczewica się rozpadła a warzywa były miękkie dodałam sos pomidorowy i całość zmalaksowałam. Można też usunąć warzywa, wtedy smak będzie bardziej soczewicowy. Dodałam natkę kolendry. Zupa świetnie smakuje tez skropiona sokiem z cytryny bezpośrednio na talerzu.
Smacznego :)