Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z prażonymi pestkami dyni. Najsmaczniejsza z najszybszych zup!
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 90985
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 37688
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 247
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 90985
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 37688
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 247
Składniki
Soczewicy nie trzeba namaczać, rozgotuje się w ciągu 25 minut. Na dno garna wlałam odrobinę oliwy i na małym ogniu lekko zrumieniłam pokrojony czosnek. Gdy zaczął ładnie pachnieć dodałam warzywa i soczewicę i całość zalałam litrem wody. W między czasie podprażyłam pestki na suchej patelni.
Gdy soczewica się rozpadła a warzywa były miękkie dodałam sos pomidorowy i całość zmalaksowałam. Można też usunąć warzywa, wtedy smak będzie bardziej soczewicowy. Dodałam natkę kolendry. Zupa świetnie smakuje tez skropiona sokiem z cytryny bezpośrednio na talerzu.
Smacznego :)