Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solianka uważana jest za potrawę chłopską. Ta gęsta zupa to tradycyjne danie kuchni rosyjskiej i ukraińskiej. Gotuje się ją na mięsnym, rybnym lub grzybowym wywarze z dodatkiem przypraw. Na końcu można zabielić łyżką śmietany. Zupa solianka to prawdziwy rarytas, wypróbuj.
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1380
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 785
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 347
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 6187
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1380
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2874
Spaghetti Carbonara to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest...
Odsłon: 10059
Składniki
Pora umyj, a pietruszkę i marchewkę obierz. Warzywa pokrój na mniejsze kawałki i włóż do wywaru mięsnego.
Poszatkuj cebulę i czosnek. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż do zarumienienia. Dodaj do zupy i gotuj kolejne pół godziny.
Kiełbasę pokrój w półplasterki, a boczek w kostkę. Podsmaż do zarumienienia na oliwie i również dorzuć do zupy.
Ogórki kiszone pokrój w kostkę. Razem z zalewą dodaj do zupy.
Masło rozpuść na patelni i dosyp mąkę. Energicznie mieszaj, aby powstała zasmażka. Dodaj ją do zupy, a następnie jeszcze koncentrat pomidorowy.
Wymieszaj zupę soliankę i gotuj ok. 15 minut. Na końcu dopraw ją solą i pieprzem według uznania.
Pokrój w grubą kostkę mięsa (wołowe i wieprzowe), a następnie włóż do dużego garnka.
Dodaj jeszcze suszone grzyby, liście laurowe i ziele angielskie. Zalej 2 litrami wody i gotuj przez pół godziny na małym ogniu.