Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
białą kiełbasą, czyli mój sposób na szczaw.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4258
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416866
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4258
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416866
Składniki
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Białą kiełbasę zaparzyć w lekko osolonej wodzie (czas parzenia 15 minut od zagotowania), wyjąć, wystudzić. Do wody spod kiełbasy wrzucić pokrojone warzywa (marchew, pietruszka, seler, ziemniaki), gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać cebulę. Szczaw podsmażyć na maśle, dodać do zupy. Całość doprawić do smaku. Do ugotowanej zupy wlać śmietankę, zamieszać. Podawać z połówkami jajka i białą kiełbasą. Uwaga: Kiełbasę przed podaniem można włożyć, na chwilę, do garnka z gorącą zupą.
Smacznego.