Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
białą kiełbasą, czyli mój sposób na szczaw.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8519
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2991
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8519
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2991
Polecam.
Odsłon: 1765
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Białą kiełbasę zaparzyć w lekko osolonej wodzie (czas parzenia 15 minut od zagotowania), wyjąć, wystudzić. Do wody spod kiełbasy wrzucić pokrojone warzywa (marchew, pietruszka, seler, ziemniaki), gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać cebulę. Szczaw podsmażyć na maśle, dodać do zupy. Całość doprawić do smaku. Do ugotowanej zupy wlać śmietankę, zamieszać. Podawać z połówkami jajka i białą kiełbasą. Uwaga: Kiełbasę przed podaniem można włożyć, na chwilę, do garnka z gorącą zupą.
Smacznego.