Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
białą kiełbasą, czyli mój sposób na szczaw.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8671
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8671
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7267
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4971
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327938
Składniki
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Białą kiełbasę zaparzyć w lekko osolonej wodzie (czas parzenia 15 minut od zagotowania), wyjąć, wystudzić. Do wody spod kiełbasy wrzucić pokrojone warzywa (marchew, pietruszka, seler, ziemniaki), gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać cebulę. Szczaw podsmażyć na maśle, dodać do zupy. Całość doprawić do smaku. Do ugotowanej zupy wlać śmietankę, zamieszać. Podawać z połówkami jajka i białą kiełbasą. Uwaga: Kiełbasę przed podaniem można włożyć, na chwilę, do garnka z gorącą zupą.
Smacznego.