Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
białą kiełbasą, czyli mój sposób na szczaw.
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 8976
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1001
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 218
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 73
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 8976
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1001
Lekki, świeże i chrupiące danie na kolację.
Odsłon: 218
Trzy w jednym, czyli niezbędne informacje do przygotowania jajek na trzy różn...
Odsłon: 73
Składniki
Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Białą kiełbasę zaparzyć w lekko osolonej wodzie (czas parzenia 15 minut od zagotowania), wyjąć, wystudzić. Do wody spod kiełbasy wrzucić pokrojone warzywa (marchew, pietruszka, seler, ziemniaki), gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać cebulę. Szczaw podsmażyć na maśle, dodać do zupy. Całość doprawić do smaku. Do ugotowanej zupy wlać śmietankę, zamieszać. Podawać z połówkami jajka i białą kiełbasą. Uwaga: Kiełbasę przed podaniem można włożyć, na chwilę, do garnka z gorącą zupą.
Smacznego.