Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa szczawiowa z jajkiem

Zupa szczawiowa z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 377

Dodano:

Odsłon: 13062

poprostu pyszna kwaskowa zupa :)

Składniki

  • wywar warzywny lub miesny kto co woli
  • spory peczek szczawiu najlepiej swierzego ale moze byc ze sloika
  • 1 marchewka kawalek selera
  • kilka ziaren ziela angielskiego wegeta pieprz
  • jajko surowe
  • smietana
  • jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka masla lub margaryny
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. do bulionu scieramy na tartce obrana marchew i seler wrzucamy ziele angielskie wegete i pieprz gotujemy az warzywa zmiekna

  2. w rondelku rozpuszcamy maslo dajemy wczesniej umyty i pokrojony na mniejsze kawalki szczaw chwilke go dusimy i przekladamy do wywaru gdy sie wszystko ponownie zagotuje zozklucamy jajko z odrobina wody i pomalutku wlewamy do zupy .na koniec zabielamy smietanka mozna rowniez zagescic zupe odrobina maki pszennej

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń