Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nareszcie wiosna!!! Wszystko się budzi do życia. Pierwsze kwiaty, pąki drzew, magnolia też jakby zaspała w tym roku, no i w moim warzywniaku od razu zrobiło się bardziej kolorowo na półkach. Chyba już wszyscy czekaliśmy na pierwsze słoneczne dni. Jak wczesna wiosna to na myśl przychodzi mi szczaw, który jest bardzo zdrowy i zawiera dużo witamin, szczególnie witaminy C, żelaza oraz potasu. Dziś przygotowałam krem ze szczawiu, który podałam z jajkiem w koszulce. Pierwsza talerz nie doczekał się zdjęcia, bo od razu musiałam spróbować. Po takiej zupie sezon wiosenny uważam za rozpoczęty.
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 99
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 81
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 42
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 159
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 345
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 99
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 81
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 42
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 159
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 345
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę dodać do bulionu Całość gotować aż ziemniaki będą miękkie
Szczaw umyć pokroić poszatkować Na patelni roztopić masło, dodać szczaw, posiekany czosnek, posiekaną cebulkę dymkę i smażyć przez 3 minuty na średnim ogniu
Szczaw dodać do zupy i gotować jeszcze z 10 minut Całość zblendować, dodać sól i pieprz do smaku Na koniec dodać 2 łyżki śmietany i wymieszać Podawać z jajkiem w koszulce
Jak zrobić jajko w koszulce w folii? Filiżankę wyłożyć folią spożywczą, zostawić nadmiar foli do dokoła filiżanki około 10 cm Środek foli smarujemy oliwą i wbijamy do środka delikatnie jajko Zbieramy rogi folii do góry tworząc sakiewkę, skręcamy nad jajkiem, usuwamy nadmiar powietrza Jajko w foli wkładamy do gotującej się wody w małym garnku i gotujemy około 3 minuty, gdy lubimy bardziej ścięte jajko to 4 minuty Folię z jajkiem wyjmujemy z garnka, zdejmujemy delikatnie folię i jajko umieszczamy na środku talerza, przed podaniem przekrawamy aby żółtko się wylało