Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatna w smaku i bardzo sycąca. Typowo wegetariańska.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3376
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 219
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13350
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2643
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3376
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 219
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13350
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2643
Składniki
szparagi myjemy. Odcinamy ich zdrewniane końcówki (same się łamią). Ziemniaki kroimy w kostkę.
Szparagi kroimy w plasterki, ale ich główki pozostawiamy w całości. Ziemniaki podsmażamy na maśle z posiekanym czosnkiem (można też dodać trochę oliwy) ok.10 minut, dodajemy kurkumę, pokrojone szparagi i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy ok. 10-15 minut, aż warzywa są miękkie.
Po wystygnięciu zupę zabielamy śmietaną i dodajemy koperek.
Zupę podajemy na gorąco z pokruszonym serem feta (najlepiej kupić grecki, który jest pokrojony w małe kwadraciki) i posypaną posiekanym szczypiorkiem.