Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatna w smaku i bardzo sycąca. Typowo wegetariańska.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19232
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19232
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13028
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1666
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232102
Składniki
szparagi myjemy. Odcinamy ich zdrewniane końcówki (same się łamią). Ziemniaki kroimy w kostkę.
Szparagi kroimy w plasterki, ale ich główki pozostawiamy w całości. Ziemniaki podsmażamy na maśle z posiekanym czosnkiem (można też dodać trochę oliwy) ok.10 minut, dodajemy kurkumę, pokrojone szparagi i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy ok. 10-15 minut, aż warzywa są miękkie.
Po wystygnięciu zupę zabielamy śmietaną i dodajemy koperek.
Zupę podajemy na gorąco z pokruszonym serem feta (najlepiej kupić grecki, który jest pokrojony w małe kwadraciki) i posypaną posiekanym szczypiorkiem.