Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatna w smaku i bardzo sycąca. Typowo wegetariańska.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 717
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 602
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 375
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3532
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 717
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 602
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 375
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3532
Składniki
szparagi myjemy. Odcinamy ich zdrewniane końcówki (same się łamią). Ziemniaki kroimy w kostkę.
Szparagi kroimy w plasterki, ale ich główki pozostawiamy w całości. Ziemniaki podsmażamy na maśle z posiekanym czosnkiem (można też dodać trochę oliwy) ok.10 minut, dodajemy kurkumę, pokrojone szparagi i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy ok. 10-15 minut, aż warzywa są miękkie.
Po wystygnięciu zupę zabielamy śmietaną i dodajemy koperek.
Zupę podajemy na gorąco z pokruszonym serem feta (najlepiej kupić grecki, który jest pokrojony w małe kwadraciki) i posypaną posiekanym szczypiorkiem.