Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle delikatna w smaku i bardzo sycąca. Typowo wegetariańska.
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 56
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 305
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2457
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4421
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 56
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 305
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2457
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4421
Składniki
szparagi myjemy. Odcinamy ich zdrewniane końcówki (same się łamią). Ziemniaki kroimy w kostkę.
Szparagi kroimy w plasterki, ale ich główki pozostawiamy w całości. Ziemniaki podsmażamy na maśle z posiekanym czosnkiem (można też dodać trochę oliwy) ok.10 minut, dodajemy kurkumę, pokrojone szparagi i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy ok. 10-15 minut, aż warzywa są miękkie.
Po wystygnięciu zupę zabielamy śmietaną i dodajemy koperek.
Zupę podajemy na gorąco z pokruszonym serem feta (najlepiej kupić grecki, który jest pokrojony w małe kwadraciki) i posypaną posiekanym szczypiorkiem.