Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi sa warzywem sezonowym,wiec warto je wykorzystac na wszelkie sposoby.Tym bardziej że sa bardzo zdrowe i pyszne
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1912
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3868
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3644
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 454
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1912
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3868
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3644
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 454
Składniki
Ze szparagów odcinamy twarde zdrewniałe końce(jak sa młode to nie trzeba) gotujemy w wysokim naczyniu z dodatkiem łyzeczki cukru i łyżeczki soli ok 5 min tak aby były jeszcze pół twarde.2 szklanki wody ze szparagów zostawiamy.
Do wody ze szparagów dolewamy 1 szklanke gotowanej wody i podgrzewamy.Następnie dodajemy 2 serki i czekamy az się rozpuszcza,szparagi kroimy na 2 cm kawałki i dodajemy,dodajemy smietane i przyprawiamy do smaku.Posypujemy szczypiorkiem i zajadamy.Mozna dodac tez troche drobnego makaronu,bedzie bardziej pozywna