Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi sa warzywem sezonowym,wiec warto je wykorzystac na wszelkie sposoby.Tym bardziej że sa bardzo zdrowe i pyszne
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 857
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8281
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13121
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 450
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 141
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2276
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 857
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8281
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13121
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 450
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 141
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2276
Składniki
Ze szparagów odcinamy twarde zdrewniałe końce(jak sa młode to nie trzeba) gotujemy w wysokim naczyniu z dodatkiem łyzeczki cukru i łyżeczki soli ok 5 min tak aby były jeszcze pół twarde.2 szklanki wody ze szparagów zostawiamy.
Do wody ze szparagów dolewamy 1 szklanke gotowanej wody i podgrzewamy.Następnie dodajemy 2 serki i czekamy az się rozpuszcza,szparagi kroimy na 2 cm kawałki i dodajemy,dodajemy smietane i przyprawiamy do smaku.Posypujemy szczypiorkiem i zajadamy.Mozna dodac tez troche drobnego makaronu,bedzie bardziej pozywna