Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi sa warzywem sezonowym,wiec warto je wykorzystac na wszelkie sposoby.Tym bardziej że sa bardzo zdrowe i pyszne
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1119
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1248
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 447
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1119
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1248
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 447
Składniki
Ze szparagów odcinamy twarde zdrewniałe końce(jak sa młode to nie trzeba) gotujemy w wysokim naczyniu z dodatkiem łyzeczki cukru i łyżeczki soli ok 5 min tak aby były jeszcze pół twarde.2 szklanki wody ze szparagów zostawiamy.
Do wody ze szparagów dolewamy 1 szklanke gotowanej wody i podgrzewamy.Następnie dodajemy 2 serki i czekamy az się rozpuszcza,szparagi kroimy na 2 cm kawałki i dodajemy,dodajemy smietane i przyprawiamy do smaku.Posypujemy szczypiorkiem i zajadamy.Mozna dodac tez troche drobnego makaronu,bedzie bardziej pozywna