Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3822
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 274
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 140
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3822
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 257
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 274
Składniki
w garnku zagotowujemy wodę, dodajemy skrzydełka; solimy. Gotujemy. Skrzydełka wyjmujemy; oddzielamy mięso i wrzucamy do zupy
Gotujemy około 10 minut, następnie dodajemy obrane ,umyte i pokrojone ziemniaki oraz starte na dużych oczkach warzywa. Gotujemy około 10 minut
Szpinak, dodajemy nierozmrożony do zupy, gorący wywar nam go doskonale rozmrozi. Ja miałam świeży szpinak więc najpierw go blanszowałam a następnie rozdrobniłam blenderem.
Zagotowujemy całość. Cebule obieramy ,drobno siekamy i podsmażamy na maśle na złoty kolor; dodajemy czosnek. Wlewamy do zupy Zupę doprawiamy do smaku sola, pieprzem i zaprawiamy śmietana. Rozlewamy na talerze i wykładamy jajka