Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i smaczna.
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 86
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 376
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 2128
Karkówka na grilla dobrze zamarynowana to połowa sukcesu. Marynata nadaje mię...
Odsłon: 781
To smaczny, tradycyjny polski obiad. Gołąbki, bo o nich mowa, najlepiej smaku...
Odsłon: 86
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 874
Przepis dnia
Szaszłyki z piersi kurczaka smażone z dużą ilością cebuli. Przyrządzimy je na...
Odsłon: 376
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 2128
Składniki
Szpinak rozmrozić, odcedzić.
Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak, chwilę podsmażyć i wlać wodę, doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki i marchewkę przesmażyć na rozgrzanym oleju i dodać do szpinaku, gotować do miękkości warzyw.
Po tym czasie zupę zmiksować lub przetrzeć, ponownie doprowadzić do wrzenia i zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką.
Gotować ok. 5 minut, doprawić zupę gałką muszkatołową.
Jajko dokładnie wymieszać z mąką, dodając tyle, aby masa miała konsystencję gęstej śmietany.
Zagotować wodę, lekko posolić i łyżką wlewać strużkami ciasto.
Po wypłynięciu na powierzchnię, wyławiać kluski z wody i schłodzić w zimnej wodzie. Kluski należy gotować partiami, można je przygotować partiami.