Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i smaczna.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 975
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 975
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Szpinak rozmrozić, odcedzić.
Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak, chwilę podsmażyć i wlać wodę, doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki i marchewkę przesmażyć na rozgrzanym oleju i dodać do szpinaku, gotować do miękkości warzyw.
Po tym czasie zupę zmiksować lub przetrzeć, ponownie doprowadzić do wrzenia i zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką.
Gotować ok. 5 minut, doprawić zupę gałką muszkatołową.
Jajko dokładnie wymieszać z mąką, dodając tyle, aby masa miała konsystencję gęstej śmietany.
Zagotować wodę, lekko posolić i łyżką wlewać strużkami ciasto.
Po wypłynięciu na powierzchnię, wyławiać kluski z wody i schłodzić w zimnej wodzie. Kluski należy gotować partiami, można je przygotować partiami.