Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i smaczna.
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 521
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 84
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1454
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 521
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 84
Chociaż te mięsne roladki mogą wydawać się skomplikowaną potrawą wprost z wyk...
Odsłon: 1454
Składniki
Szpinak rozmrozić, odcedzić.
Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak, chwilę podsmażyć i wlać wodę, doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki i marchewkę przesmażyć na rozgrzanym oleju i dodać do szpinaku, gotować do miękkości warzyw.
Po tym czasie zupę zmiksować lub przetrzeć, ponownie doprowadzić do wrzenia i zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką.
Gotować ok. 5 minut, doprawić zupę gałką muszkatołową.
Jajko dokładnie wymieszać z mąką, dodając tyle, aby masa miała konsystencję gęstej śmietany.
Zagotować wodę, lekko posolić i łyżką wlewać strużkami ciasto.
Po wypłynięciu na powierzchnię, wyławiać kluski z wody i schłodzić w zimnej wodzie. Kluski należy gotować partiami, można je przygotować partiami.