Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję zupę nieco inną w wyglądzie i smaku niż tradycyjna pomidorowa, jarzynowa czy ogórkowa. Jest bardzo smaczna. Jednak pod wpływem marchewki i przypraw straciła swój zielony kolor. A może to i dobrze?
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 226
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 65
...ale pyszny.
Odsłon: 149
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 142
Polecam.
Odsłon: 226
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 65
...ale pyszny.
Odsłon: 149
Składniki
Na oleju zeszklić pokrojoną cebulę, papryczkę chilli i czosnek. Do garnka wlać 2,5 - 3 l wody. Przełożyć do wody zeszklone warzywa, szpinak, startą na grubych oczkach marchewkę i pokrojoną natkę pietruszki. Dodać przyprawy. Gdy woda zacznie się gotować wsypać ryż. Teraz już gotować do miękkości ryżu jakieś 30-40 minut. To wszystko.