Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu zupa owocowa, która nie wymaga gotowania. Idealny przepis na letni upalny dzień. Tylko kilka składników.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 516
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2947
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 516
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 736
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2947
Składniki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Z truskawek usuwamy szypułki.
Garść owoców kroimy w kosteczkę, pozostałe truskawki blendujemy wraz z cynamonem i słodzikiem.
Do zblendowanych owoców dodajemy maślankę. Dokładnie mieszamy. Gotową zupę schładzamy w lodówce przez kilka godzin.
Porcję zupy podajemy z ugotowanym cienkim makaronem. Talerz dekorujemy pokrojonymi truskawkami i płatkami migdałowymi. Smacznego!