Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, a jednocześnie lekka zupa, która najlepiej smakuje gdy sami zbierzemy potrzebne warzywa z własnego ogródka. Chociaż i te kupione na pobliskim ekologicznym ryneczku sprawdzą się wyśmienicie.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5747
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5747
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Składniki
Kości wieprzowe umyć. Gotować do miękkości w wodzie (ok. 3 litry) z dodatkiem soli i pieprzu.
W międzyczasie wszystkie warzywa dokładnie umyć.
Marchew, pietruszkę, seler, kalarepę i ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę.
Odciąć końcówki fasolki szparagowej i pokroić na kawałki. Wydłubać groszek zielony z łupiny. Por pokroić w krążki.
Ugotowane kości wyjąć z wywaru, zdjąć szumowiny, dodać marchew, pietruszkę, seler i gotować. Po pewnym czasie dorzucić fasolkę, groszek, ziemniaki i kalarepę. Pod koniec gotowania dodać brokuł i por. Wszystkie warzywa gotować do miękkości. Zupę doprawić solą i pieprzem.
Natkę pietruszki i koperek umyć, drobno posiekać. Dodać do zupy i dokładnie wymieszać.
Zupę podawać z mięsem obranym z kości. Smacznego :)