Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostro-kwaśna, lekka zupa z kurczakiem, pieczarkami i pak choi.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 216
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 748
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 216
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 748
Składniki
Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją. Po przygotowaniu układamy w miseczkach lub talerzach. Kurczaka kroimy w kostkę, pieczarki w plastry, marchew ścinamy np. obieraczką do warzyw. Pak choi kroimy na 4 kawałki W garnku podgrzewamy 1,5l wody. Kiedy zacznie się gotować, dodajemy mleko kokosowe, pastę Tom Yum, imbir w kawałki i liście kafir. Dodajemy kurczaka i marchewkę. Gotujemy na małym ogniu. Po 10 minutach dodajemy pieczarki. Po 5 kolejnych minutach dodajemy kapustę pak choi. Gotujemy jeszcze 5 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku, ale raczej nie będzie takiej potrzeby, ponieważ pasta Tom Yum jest bardzo bogata w smaku. Makaron zalewamy zupą, na każdej porcji układamy ćwiartkę kapusty. Przed podaniem posypujemy listkami kolendry.