Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostro-kwaśna, lekka zupa z kurczakiem, pieczarkami i pak choi.
To przepis na łatwy do przygotowania, soczysty, wyjątkowo pyszny filet z pier...
Odsłon: 94
Polecam szybki prosty przepis na gorącą Babkę Wiśniową
Odsłon: 92
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 91
To przepis na łatwy do przygotowania, soczysty, wyjątkowo pyszny filet z pier...
Odsłon: 94
Polecam szybki prosty przepis na gorącą Babkę Wiśniową
Odsłon: 92
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 91
Składniki
Makaron ryżowy przygotowujemy zgodnie z instrukcją. Po przygotowaniu układamy w miseczkach lub talerzach. Kurczaka kroimy w kostkę, pieczarki w plastry, marchew ścinamy np. obieraczką do warzyw. Pak choi kroimy na 4 kawałki W garnku podgrzewamy 1,5l wody. Kiedy zacznie się gotować, dodajemy mleko kokosowe, pastę Tom Yum, imbir w kawałki i liście kafir. Dodajemy kurczaka i marchewkę. Gotujemy na małym ogniu. Po 10 minutach dodajemy pieczarki. Po 5 kolejnych minutach dodajemy kapustę pak choi. Gotujemy jeszcze 5 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku, ale raczej nie będzie takiej potrzeby, ponieważ pasta Tom Yum jest bardzo bogata w smaku. Makaron zalewamy zupą, na każdej porcji układamy ćwiartkę kapusty. Przed podaniem posypujemy listkami kolendry.