Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa warzywna

Zupa warzywna

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2358

Dodano:

Odsłon: 2283

Zupa najlepiej smakuje w sezonie z warzyw ze swojego ogrodu:)

Składniki

  • Woda 1,5 litra
  • Marchew 3szt
  • seler 1/4
  • pietruszka
  • ziemniaki 3szt
  • kiełbaska śląska 3 szt
  • wegeta
  • sól
  • pieprz w ziarnkach
  • śmietana 18% kilka łyżek
  • cebula 1 szt
  • czosnek 2 zabki
  • kalafior kilka różyczek
  • liść laurowy 3 szt
  • papryka w proszku ostra do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wlewamy wodę do garnka, dodajemy kiełbaskę i warzywa: marchew, pietruszkę, seler , cebulę i czosnek pokrojony w kostkę . Przyprawiamy i gotujemy. Następnie dodajemy ziemniaki w kostkę i różyczki kalafiora. Gdy składniki będą miękkie zabielamy śmietaną. Na koniec posypujemy natką pietruszki.
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń