Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, można nawet zaryzykować stwierdzenie- dietetyczna. :))
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13559
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 904
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13559
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 904
Składniki
Cebulę zeszklić na oliwie z oliwek, dodać czosnek (drobna kosteczka), papryki (kostka) i pora pokrojonego na talarki. Wszystko smażyć przez chwilę. Następnie wlać 1.5 litra wody, doprowadzić do wrzenia. Dodać utartego selera i kukurydzę. Zupę gotować około 10 minut. W tym czasie dodać jeszcze kostkę rosołową, przecier pomidorowy i całość przyprawić do smaku. Przy podaniu posypać świeżym koperkiem lub natką pietruszki. Smacznego.