Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa warzywna

Zupa warzywna

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48537

Dodano:

Odsłon: 3100

Lekka, można nawet zaryzykować stwierdzenie- dietetyczna. :))

Składniki

  • pół puszki kukurydzy
  • jedna cebula pokrojona w kostkę
  • 3 ząbki czosnku
  • pół selera (korzeń) startego na tarce o grubych oczkach
  • papryka zielona 1 szt
  • papryka czerwona 1/2 szt
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • przecier pomidorowy 2 łyżeczki
  • por 1/2 szt
  • kostka rosołowa 1 szt, sól, pieprz, curry, mielona czerwona papryka
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę zeszklić na oliwie z oliwek, dodać czosnek (drobna kosteczka), papryki (kostka) i pora pokrojonego na talarki. Wszystko smażyć przez chwilę. Następnie wlać 1.5 litra wody, doprowadzić do wrzenia. Dodać utartego selera i kukurydzę. Zupę gotować około 10 minut. W tym czasie dodać jeszcze kostkę rosołową, przecier pomidorowy i całość przyprawić do smaku. Przy podaniu posypać świeżym koperkiem lub natką pietruszki.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 17 stycznia 2014 Beatko, bardzo dietetyczna, czyżby dietka redukcyjna?? :) zupa bardzo smaczna Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń