Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna z dodatkiem kiszonych ogórków. Szybka, łatwa i pyszna!
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 32
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 115
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 259
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 32
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 115
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 259
Składniki
Marchew, pietruszkę i selera ścieramy na dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka, kapustę szatkujemy, kalafiora kroimy na małe cząstki. Bulion gotujemy, dodajemy do niego ryż, powyższe warzywa, groszek i ewentualnie liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy ryż będzie miękki, dodajemy starte ogórki kiszone, wraz z wodą spod nich. Gotujemy jeszcze 5 minut. Doprawiamy lubczykiem, pieprzem i pieprzem ziołowym.