Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna z dodatkiem kiszonych ogórków. Szybka, łatwa i pyszna!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5775
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12422
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5230
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5775
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12422
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5230
Składniki
Marchew, pietruszkę i selera ścieramy na dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka, kapustę szatkujemy, kalafiora kroimy na małe cząstki. Bulion gotujemy, dodajemy do niego ryż, powyższe warzywa, groszek i ewentualnie liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy ryż będzie miękki, dodajemy starte ogórki kiszone, wraz z wodą spod nich. Gotujemy jeszcze 5 minut. Doprawiamy lubczykiem, pieprzem i pieprzem ziołowym.