Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna z dodatkiem kiszonych ogórków. Szybka, łatwa i pyszna!
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 37
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 33
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 76
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 260
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 37
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 33
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 76
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 260
Składniki
Marchew, pietruszkę i selera ścieramy na dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka, kapustę szatkujemy, kalafiora kroimy na małe cząstki. Bulion gotujemy, dodajemy do niego ryż, powyższe warzywa, groszek i ewentualnie liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy ryż będzie miękki, dodajemy starte ogórki kiszone, wraz z wodą spod nich. Gotujemy jeszcze 5 minut. Doprawiamy lubczykiem, pieprzem i pieprzem ziołowym.