Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa warzywna z dodatkiem kiszonych ogórków. Szybka, łatwa i pyszna!
Smaki Grecji!
Odsłon: 160
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 141
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 471
Smaki Grecji!
Odsłon: 160
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 141
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 471
Składniki
Marchew, pietruszkę i selera ścieramy na dużych oczkach. Cebulę kroimy w piórka, kapustę szatkujemy, kalafiora kroimy na małe cząstki. Bulion gotujemy, dodajemy do niego ryż, powyższe warzywa, groszek i ewentualnie liście laurowe i ziele angielskie. Kiedy ryż będzie miękki, dodajemy starte ogórki kiszone, wraz z wodą spod nich. Gotujemy jeszcze 5 minut. Doprawiamy lubczykiem, pieprzem i pieprzem ziołowym.