Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie lada gratka dla koneserów zup.
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 345
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 73
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 46
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 345
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 73
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 46
Składniki
Żeberka kroimy na porcje, zalewamy zimną wodą (1,5 litra), zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze przez kwadrans. Usuwamy szumowiny. Następnie dodajemy pokrojone warzywa typu, co pod ziemią rośnie. Marchew. Pietruszkę, seler, ziemniaki. Gotujemy przez kolejny kwadrans dodając 4 łyżki pasty warzywnej( http://www.rngkitchen.pl/2018/11/kostka-rosoowa-no-waste.html ) oraz łyżkę curry. Kapustę szatkujemy. Kalafior dzielimy na różyczki. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy na kawałki. Dodajemy do zupy, gotując do miękkości składników. Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy mąkę i chwilę smażymy, mieszamy. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy. Wlewamy wywar z zupy, rozpuszczamy i dodajemy z powrotem do zupy. Dokładnie rozprowadzamy w zupie. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekanym koperkiem.