Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do przygotowania, pożywna, pełna smaku i warzyw zupa z dodatkiem delikatnego mięsa z kurczaka to idealna propozycja na rodzinny obiad.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1309
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1300
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 235
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1309
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1300
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 235
Składniki
Pałki z kurczaka oczyścić i umyć. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Marchewki oraz pietruszkę obrać, opłukać i pokroić w plasterki. Z fasolki obciąć końce z obu stron, opłukać i pokroić. Natkę pietruszki opłukać i oddzielić listki od łodygi lub posiekać.
Do garnka wlać wodę, wrzucić pałki z kurczaka i podgotować. Następnie zebrać powstałe szumowiny, dodać pokrojone marchewki oraz pietruszkę i doprawić wegetą, solą oraz pieprzem do smaku. Kiedy mięso z kurczaka będzie już miękkie wyjąć je aby przestygło. Wtedy do zupy dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz fasolkę szparagową. Gotować na średnim ogniu.
W międzyczasie z pałek z kurczaka zdjąć skórę, oddzielić mięso od kości i pokroić w kostkę. Kiedy warzywa będą już miękkie do garnka dodać pokrojone mięso z kurczaka i podgotować ok. 10 minut. Następnie dodać ok. 125 ml śmietany, dokładnie wymieszać. Zupę spróbować i w razie potrzeby doprawić wegetą, solą oraz pieprzem. Na sam koniec gotowania do zupy dodać garść natki z pietruszki. Smacznego!