Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta do przygotowania, pożywna, pełna smaku i warzyw zupa z dodatkiem delikatnego mięsa z kurczaka to idealna propozycja na rodzinny obiad.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 689
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 405
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13302
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 527
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 689
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 405
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13302
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 527
Składniki
Pałki z kurczaka oczyścić i umyć. Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Marchewki oraz pietruszkę obrać, opłukać i pokroić w plasterki. Z fasolki obciąć końce z obu stron, opłukać i pokroić. Natkę pietruszki opłukać i oddzielić listki od łodygi lub posiekać.
Do garnka wlać wodę, wrzucić pałki z kurczaka i podgotować. Następnie zebrać powstałe szumowiny, dodać pokrojone marchewki oraz pietruszkę i doprawić wegetą, solą oraz pieprzem do smaku. Kiedy mięso z kurczaka będzie już miękkie wyjąć je aby przestygło. Wtedy do zupy dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz fasolkę szparagową. Gotować na średnim ogniu.
W międzyczasie z pałek z kurczaka zdjąć skórę, oddzielić mięso od kości i pokroić w kostkę. Kiedy warzywa będą już miękkie do garnka dodać pokrojone mięso z kurczaka i podgotować ok. 10 minut. Następnie dodać ok. 125 ml śmietany, dokładnie wymieszać. Zupę spróbować i w razie potrzeby doprawić wegetą, solą oraz pieprzem. Na sam koniec gotowania do zupy dodać garść natki z pietruszki. Smacznego!