Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 209
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 111
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27897
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 209
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 111
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27897
Składniki
Na rozgrzanej oliwie w garnku chwilę przesmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i rozgnieciony czosnek . Dodać marchew, listek laurowy i opłukaną soczewicę. Zalać zimną wodą (ok.1 l) i gotować pół godziny, aż zmięknie. Dodać posiekane pomidory bez skórki,lub pummaro , sól, pieprz i oregano, gotować dalsze 20 minut. Przed podaniem doprawić zupę z soczewicy octem. . Smakuje także na zimno