Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa krem to eksplozja smaku. Danie banalnie proste a takie dobre :) Wszyscy zwolennicy tradycyjnych smaków będą usatysfakcjonowani. W naszym domu jest hitem! Najlepsze w niej prócz wybitnego smaku jest to, że chcąc zjeść fasolówkę nie muszę namaczać dzień wcześniej fasoli. Sekretem smaku tej zupy są kości wędzone i oczywiście czerwona fasola.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7224
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2684
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20195
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 808
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7224
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2684
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20195
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 582
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 808
Składniki
Ćwiartkę z kurczaka, szponder i kości wędzone zalewamy zimną wodą (tak, by lekko przykryła mięso) dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Wstawiamy na bardzo mały ogień i gotujemy 3-4h. Wyjmujemy ćwiartkę z kurczaka oraz kości wędzone. Zostawiamy szponderka. Kości obieramy z mięsa, mięso kroimy w kostkę i wrzucamy z powrotem do wywaru.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy kilka łyżek (2-3) suszonego majeranku. Podsmażamy, aż zacznie ładnie pachnieć i wlewamy do wywaru mięsnego.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i wrzucamy do wywaru.
Gdy ziemniaki zmiękną do zupy wlewamy fasole z puszki wraz z zalewą.
Przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na wolnym ogniu ok. 30 min.
Do wysokiego naczynia wlewamy 3-4 chochelki zupy i blendujemy, następnie wlewamy z powrotem do zupy. Robimy to, by zagęścić zupę bez użycia mąki.
Smacznego :)