Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne połączenie smaku wędzonki, żuru, barszczu białego i chrzanu.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6952
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2903
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 782
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 543
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 6952
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2903
Zupa bardzo sycąca, bardzo pożywna, bardzo smaczna. Wszystko co najlepsze.
Odsłon: 782
Koniecznie trzeba takie wisienki zrobić. Są pyszne i bardzo przydatne do dese...
Odsłon: 543
Składniki
Dobrej jakości szynkę wędzoną zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy, ziele, jałowiec i gotujemy ok. godziny. Ugotowaną szynkę suszymy w piekarniku w 150 stopniach przynajmniej 30 minut. Na patelni posmarowanej masłem dusimy pod przykryciem 1 cebule i 3 ząbki czosnku. Do wody z szynki dodajemy bulion warzywny według uznania oraz zawartość patelni. Pod koniec gotowania dolewamy minimum pół litra maślanki oraz łyżkę chrzanu. Doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem. Zupę można zagęścić śmietaną, podkręcić smak zakwasem z żurku i dodać w trakcie gotowania suszony czosnek ale nie jest to konieczne. Podajemy z z pokrojoną szynką, kiełbasą oraz ćwiartkami ugotowanego jaja.