Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z boczniaków i udek kurczaka to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca w sobie bogactwo smaków i aromatów. To danie, które rozgrzewa ciało i duszę, idealne na chłodne dni, kiedy potrzebujemy czegoś pożywnego i rozgrzewającego. Oto jak można opisać tę wyjątkową zupę:Każdy łyk tej zupy to prawdziwy festiwal smaków: miękkość boczniaków w połączeniu z delikatnością mięsa kurczaka rozpływa się w ustach, uwalniając bogactwo smaków i tekstur. Warzywa dodają świeżości i chrupkości, podczas gdy bulion rozgrzewa ciało i serce. Podczas gdy zupa wolno się gotuje, dom wypełnia się zapachem rodzącego się szczęścia i przyjemności. Każdy łyk tej zupy to podróż przez smaki i aromaty, która kończy się wypełnieniem i zadowoleniem. To danie, które nie tylko karmi ciało, ale także duszę, przypominając o radościach prostych, domowych przyjemności.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1482
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 250
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1482
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 250
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 124
Składniki
1. Mięso płuczemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i doprowadzamy do wrzenia. Po wytworzeniu się szumów, zbieramy je i wsypujemy Vegetę do rosołu. Gotujemy mięso przez około 30 minut. Po tym czasie wyjmujemy mięso, usuwamy skórę i kości, a mięso kroimy na mniejsze kawałki. Rosół z gotowania mięsa odstawiamy na bok. 2. Na dużej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i smażymy, aż będzie miękka i szklista. 3. Marchewkę, pietruszkę, seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pora kroimy bardzo drobno. Warzywa dodajemy do cebuli na patelni i smażymy przez około 10 minut.
4. Boczniaki myjemy, kroimy w paski i dodajemy do warzyw na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem, smażymy przez około 5 minut.
Warzywa z grzybami przekładamy do garnka z rosołem, a na patelni przesmażamy mięso. Przesmażone mięso również dodajemy do garnka z rosołem. 6. Zupę doprawiamy papryką słodką, ostrą, imbirem, gałką muszkatołową, majerankiem, dodajemy Maggi, ziele angielskie oraz liście laurowe. 7. Zupę gotujemy do momentu zagotowania. Na patelni rozpuszczamy 4 łyżki masła, dodajemy mąkę i mieszamy, aż powstanie zasmażka. Gorącą zasmażkę dodajemy do garnka z zupą, mieszamy szybko i gotujemy jeszcze kilka minut.
8. Zupa gotowa do podania.