Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W smaku ma delikatnie wyczuwalne buraczki, ale jest też kwaskowata jak zupa ogórkowa. Lekko podgrzana nadaje się na ciepłe słoneczne dni tak samo jak chłodnik.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1278
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek w cienkie plasterki. W garnku z grubym dnem roztopić masło i zeszklić w nim cebulę z czosnkiem. Wszystko zalać bulionem. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodać oczyszczoną i pokrojoną botwinkę. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Dodać sok z cytryny. Śmietanę zahartować i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.