Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W smaku ma delikatnie wyczuwalne buraczki, ale jest też kwaskowata jak zupa ogórkowa. Lekko podgrzana nadaje się na ciepłe słoneczne dni tak samo jak chłodnik.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2713
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1239
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 701
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 50
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2713
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1239
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 701
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 50
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek w cienkie plasterki. W garnku z grubym dnem roztopić masło i zeszklić w nim cebulę z czosnkiem. Wszystko zalać bulionem. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodać oczyszczoną i pokrojoną botwinkę. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Dodać sok z cytryny. Śmietanę zahartować i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.