Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W smaku ma delikatnie wyczuwalne buraczki, ale jest też kwaskowata jak zupa ogórkowa. Lekko podgrzana nadaje się na ciepłe słoneczne dni tak samo jak chłodnik.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 463
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 161
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 342
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 157
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 106
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 463
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 161
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 342
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 157
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 106
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek w cienkie plasterki. W garnku z grubym dnem roztopić masło i zeszklić w nim cebulę z czosnkiem. Wszystko zalać bulionem. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodać oczyszczoną i pokrojoną botwinkę. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Dodać sok z cytryny. Śmietanę zahartować i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.