Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, lecz o wyrazistym kremowym smaku zupa brokułowa
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7569
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2608
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7569
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2608
Składniki
Na gorący rosół wrzucamy drobno pokrojone ziemniaki i podzielone na różyczki brokuły, całość gotujemy przez 15 minut, aż składniki będą miękkie.
Ugotowane warzywa zdejmujemy z ognia i łyżką cedzakową wyjmujemy ziemniaki i brokuły. Całość miksujemy blenderem lub przecieramy przez sito.
Zmiksowane warzywa przelewamy ponownie do naczynia z rosołem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy dokładnie spienioną śmietanę i podgrzewamy, nie dopuszczając do zagotowania. Gorącą zupę nalewamy na talerze, posypujemy startym żółtym serem i od razu podajemy. Smacznego !!!