Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, lecz o wyrazistym kremowym smaku zupa brokułowa
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99093
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 279
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99093
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 279
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5108
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13745
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5914
Składniki
Na gorący rosół wrzucamy drobno pokrojone ziemniaki i podzielone na różyczki brokuły, całość gotujemy przez 15 minut, aż składniki będą miękkie.
Ugotowane warzywa zdejmujemy z ognia i łyżką cedzakową wyjmujemy ziemniaki i brokuły. Całość miksujemy blenderem lub przecieramy przez sito.
Zmiksowane warzywa przelewamy ponownie do naczynia z rosołem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy dokładnie spienioną śmietanę i podgrzewamy, nie dopuszczając do zagotowania. Gorącą zupę nalewamy na talerze, posypujemy startym żółtym serem i od razu podajemy. Smacznego !!!