Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, lecz o wyrazistym kremowym smaku zupa brokułowa
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Na gorący rosół wrzucamy drobno pokrojone ziemniaki i podzielone na różyczki brokuły, całość gotujemy przez 15 minut, aż składniki będą miękkie.
Ugotowane warzywa zdejmujemy z ognia i łyżką cedzakową wyjmujemy ziemniaki i brokuły. Całość miksujemy blenderem lub przecieramy przez sito.
Zmiksowane warzywa przelewamy ponownie do naczynia z rosołem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy dokładnie spienioną śmietanę i podgrzewamy, nie dopuszczając do zagotowania. Gorącą zupę nalewamy na talerze, posypujemy startym żółtym serem i od razu podajemy. Smacznego !!!