Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa zachwyci smakiem nie tylko koneserów brukselki.
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1357
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 110
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 1667
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 128
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 1357
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 110
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 1667
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 128
Składniki
Marchewkę obieramy i kroimy na plasterki. Pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę. Pora kroimy w piórka. Brukselkę oczyszczamy, większe kroimy na pół. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone (w garnku), mieszając by nie przywarło do dna. Jak będzie „rozdzielone” dodajemy warzywa, chwilę razem podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, po czym wrzucamy brukselkę i ryż. Gotujemy kolejne 15 min, od czasu do czasu mieszając. Do zupy dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy i zestawiamy z ognia. Dodajemy posiekaną natkę i koperek, zabielamy śmietaną, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.