Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z brukselki na ostro"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13549
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14958
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6150
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13549
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14958
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6150
Składniki
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Ziemniaki obrać, pokroić w niedużą kostkę, dodać do cebuli. Smażyć przez minutę, zalać bulionem, dodać umytą i pokrojoną na połówki brukselkę.
Całość gotować około 20 minut – aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem oraz papryką w proszku.
Papryczki chili pokroić w cieniutkie plasterki. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką, rozprowadzić wywarem, zaciągnąć zupę. Podawać udekorowaną plasterkami chili i posiekaną natką pietruszki.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium