Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z brukselki na ostro"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32539
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 38
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 61
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 899
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 324
Składniki
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Ziemniaki obrać, pokroić w niedużą kostkę, dodać do cebuli. Smażyć przez minutę, zalać bulionem, dodać umytą i pokrojoną na połówki brukselkę.
Całość gotować około 20 minut – aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem oraz papryką w proszku.
Papryczki chili pokroić w cieniutkie plasterki. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką, rozprowadzić wywarem, zaciągnąć zupę. Podawać udekorowaną plasterkami chili i posiekaną natką pietruszki.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium