Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z brukselki na ostro"
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 25
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 276
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 53
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 25
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
Odsłon: 276
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 53
Składniki
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Ziemniaki obrać, pokroić w niedużą kostkę, dodać do cebuli. Smażyć przez minutę, zalać bulionem, dodać umytą i pokrojoną na połówki brukselkę.
Całość gotować około 20 minut – aż wszystkie warzywa będą miękkie. Doprawić solą, pieprzem oraz papryką w proszku.
Papryczki chili pokroić w cieniutkie plasterki. Śmietanę dokładnie wymieszać z mąką, rozprowadzić wywarem, zaciągnąć zupę. Podawać udekorowaną plasterkami chili i posiekaną natką pietruszki.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium