Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z buraków z ciecierzycą

Zupa z buraków z ciecierzycą

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 262

Dodano:

Odsłon: 992

Przepis na ok. 1,5 L zupy

Składniki

  • Buraki, 350 g
  • Por, 100 g
  • Marchewka, 150 g
  • Jabłko, 100 g
  • Olej, 2 łyżki
  • Woda lub bulion, ok. 1,5 L
  • Ugotowana ciecierzyca, według uznania
  • Przyprawy: pieprz, ostra papryka, oregano
  • Ewentualnie jogurt naturalny, pestki słonecznika
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umyte warzywa i jabłko kroimy: por w półplasterki, buraki i marchew w kawałki, jabłko w ósemki. Rozgrzewamy olej, podsmażamy por, następnie dodajemy buraki i marchew, zalewamy wodą lub bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy jabłko i przyprawy i gotujemy do miękkości, ok. 30 min, a następnie blendujemy.
    Wykładamy na dno talerza ugotowaną ciecierzycę, zalewamy zupą. Opcjonalnie dodajemy jogurt naturalny i pestki słonecznika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń