Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 39
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 39
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2726
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 155
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 119
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 39
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 39
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2726
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 155
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 119
Składniki
Umyte warzywa i jabłko kroimy: por w półplasterki, buraki i marchew w kawałki, jabłko w ósemki. Rozgrzewamy olej, podsmażamy por, następnie dodajemy buraki i marchew, zalewamy wodą lub bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy jabłko i przyprawy i gotujemy do miękkości, ok. 30 min, a następnie blendujemy. Wykładamy na dno talerza ugotowaną ciecierzycę, zalewamy zupą. Opcjonalnie dodajemy jogurt naturalny i pestki słonecznika.