Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4626
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418165
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4626
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418165
Składniki
Umyte warzywa i jabłko kroimy: por w półplasterki, buraki i marchew w kawałki, jabłko w ósemki. Rozgrzewamy olej, podsmażamy por, następnie dodajemy buraki i marchew, zalewamy wodą lub bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy jabłko i przyprawy i gotujemy do miękkości, ok. 30 min, a następnie blendujemy. Wykładamy na dno talerza ugotowaną ciecierzycę, zalewamy zupą. Opcjonalnie dodajemy jogurt naturalny i pestki słonecznika.