Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochani, musimy pozbywać się tego, co w zamrażarce zalega. Tak było z wędliną, którą sami popełniliśmy. Zapraszamy na degustację „Własnych popełnień ;)” Zawsze warto eksperymentować.
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5761
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1125
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 239
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5761
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1125
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 239
Składniki
Cebule koimy w piórka. Papryki w paski. Smażymy na maśle razem, zalewamy bulionem, blendujemy. Dodajemy pokrojone marchewkami i ziemniaki, gotujemy kwadrans. Następnie dodajemy sok pomidorowy, pokrojoną w kostkę wędlinę i gotujemy pod przykryciem przez 20 min. Całość zabielamy śmietaną, solą i pieprzem.