Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z cebuli i papryki

Zupa z cebuli i papryki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47365

Dodano:

Odsłon: 2921

Kochani, musimy pozbywać się tego, co w zamrażarce zalega. Tak było z wędliną, którą sami popełniliśmy. Zapraszamy na degustację „Własnych popełnień ;)” Zawsze warto eksperymentować.

Składniki

  • 3 cebule
  • 1 łyżka masła koziego
  • 1/2 strąka zielonej papryki
  • 1/2 strąka czerwonej papryki
  • 330 ml soku pomidorowego
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 300 g ulubionej wędliny
  • bulion warzywny (około 1,2 litra)
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule koimy w piórka.
    Papryki w paski.
    Smażymy na maśle razem, zalewamy bulionem, blendujemy. Dodajemy pokrojone marchewkami i ziemniaki, gotujemy kwadrans.
    Następnie dodajemy sok pomidorowy, pokrojoną w kostkę wędlinę i gotujemy pod przykryciem przez 20 min.
    Całość zabielamy śmietaną, solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń