Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiłam pokombinować z kolejną alternatywą zwykłej pomidorówki. Główną rolę tutaj odegrała ciecierzyca.
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 151
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 169
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 218
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 151
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 169
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 218
Składniki
Jeśli używamy suchej ciecierzycy przed użyciem, należy ją moczyć przez ponad 12 godzin. Po tym czasie wymieniamy wodę i gotujemy przez godzinę. Nie dodajemy w trakcie żadnych przypraw ani soli.
1. Gotujemy prawdziwy bulion, bez użycia kostek rosołowych. Po ugotowaniu warzywa drobno kroimy i ponownie wrzucamy do garnka. 2. W międzyczasie siekamy drobno cebulę i podsmażamy na oliwie bądź oleju ryżowym.
3. Do rosołu dodajemy połowę ciecierzycy, cebulę oraz pomidory w puszce. Gotujemy z 15 minut. Doprawiamy bazylią i majerankiem. Dodajemy łyżkę octu balsamicznego. Dokładnie mieszamy. Gotową zupę wyłączamy i miksujemy. 4. Do gotowej zupy dodajemy pozostałą część ciecierzycy i gotujemy jeszcze z 10 minut. Doprawiamy szczyptą cukru. Po wyłączeniu dodajemy do zupy niecałe 2 łyżki jogurtu naturalnego 0%. Dokładnie mieszamy.
Gotową zupę możemy podawać z groszkiem ptysiowym.