Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiłam pokombinować z kolejną alternatywą zwykłej pomidorówki. Główną rolę tutaj odegrała ciecierzyca.
Jeśli używamy suchej ciecierzycy przed użyciem, należy ją moczyć przez ponad 12 godzin. Po tym czasie wymieniamy wodę i gotujemy przez godzinę. Nie dodajemy w trakcie żadnych przypraw ani soli.
1. Gotujemy prawdziwy bulion, bez użycia kostek rosołowych. Po ugotowaniu warzywa drobno kroimy i ponownie wrzucamy do garnka.
2. W międzyczasie siekamy drobno cebulę i podsmażamy na oliwie bądź oleju ryżowym.
3. Do rosołu dodajemy połowę ciecierzycy, cebulę oraz pomidory w puszce. Gotujemy z 15 minut. Doprawiamy bazylią i majerankiem. Dodajemy łyżkę octu balsamicznego. Dokładnie mieszamy. Gotową zupę wyłączamy i miksujemy.
4. Do gotowej zupy dodajemy pozostałą część ciecierzycy i gotujemy jeszcze z 10 minut. Doprawiamy szczyptą cukru. Po wyłączeniu dodajemy do zupy niecałe 2 łyżki jogurtu naturalnego 0%. Dokładnie mieszamy.
Gotową zupę możemy podawać z groszkiem ptysiowym.
Świetna i zdrowa przekąska, po którą warto sięgnąć zamiast np. paluszków czy...
Odsłon: 6869
Dawno nie jadłam pomidorówki więc dziś zrobiłam moją ulubioną wersję, czyli z...
Odsłon: 152
fajne smarowidło, zamiast gotowych można zrobić samemu, wykorzystałam ciecier...
Odsłon: 1920
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 140
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 62
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 52
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 47
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 140
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 62
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 52
Bardzo wydajny i pyszny biszkopt z masa budyniowo jabłkowa zapraszam po przepis
Odsłon: 47
Składniki
Jeśli używamy suchej ciecierzycy przed użyciem, należy ją moczyć przez ponad 12 godzin. Po tym czasie wymieniamy wodę i gotujemy przez godzinę. Nie dodajemy w trakcie żadnych przypraw ani soli.
1. Gotujemy prawdziwy bulion, bez użycia kostek rosołowych. Po ugotowaniu warzywa drobno kroimy i ponownie wrzucamy do garnka. 2. W międzyczasie siekamy drobno cebulę i podsmażamy na oliwie bądź oleju ryżowym.
3. Do rosołu dodajemy połowę ciecierzycy, cebulę oraz pomidory w puszce. Gotujemy z 15 minut. Doprawiamy bazylią i majerankiem. Dodajemy łyżkę octu balsamicznego. Dokładnie mieszamy. Gotową zupę wyłączamy i miksujemy. 4. Do gotowej zupy dodajemy pozostałą część ciecierzycy i gotujemy jeszcze z 10 minut. Doprawiamy szczyptą cukru. Po wyłączeniu dodajemy do zupy niecałe 2 łyżki jogurtu naturalnego 0%. Dokładnie mieszamy.
Gotową zupę możemy podawać z groszkiem ptysiowym.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa kartoflanka
Zupy
Zupa z botwiny na mięsie
Zupy
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zupy
Krem ze szparagów
Zupa kartoflanka
Doskonała propozycja dla oszczędnych. Prosta zupa z ziemniakami, która z pewn...
Odsłon: 11
Zupa z botwiny na mięsie
O tej porze roku botwinka powinna jak najczęściej gościć na naszych stołach....
Odsłon: 24