Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was przepyszny przepis na zupę z ciecierzycy, jeżeli was zainteresuje zapraszam na mój blog pod podanym linkiem
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10302
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12750
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4512
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10302
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5936
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5295
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12750
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4512
Składniki
Wieczorem 1,5 szklanki ciecierzycy zalać 3 szklankami wody zimnej i zostawić do czasu napęcznienia. Na drugi dzień do garnka wlać 1,5 - 2 szklanek wody dodać kości na zupę oraz przelać całą ciecierzycę wraz z wodą w której była moczona, a w trakcie gotowania dodać przyprawę uniwersalną oraz warzywa, gotować na wolnym ogniu do miękkości ciecierzycy
Jak już ciecierzyca jest miękka wtedy dodać ziemniaki pokrojone w kostkę a gdy one są miękkie dodać kiełbaski pokrojone i podsmażone na rumiany kolor oraz majeranek
Po ugotowaniu całości dodać zapaloną rozmieszaną mąkę i pogotować 5 minut w trakcie dodać cukier, zamieszać szybkim ruchem łyżki na koniec zdjąć z ognia i dodać świeże zioła