Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczna rozgrzewająca i kremowa zupa. Serdecznie polecam w chłodne dni.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 496
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4557
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1638
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 496
Składniki
Obraną i posiekaną cebule należy zeszklić na maśle, dodać posiekany czosnek i delikatnie razem podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę i wydrążoną cukinię i jeszcze chwilę smażyć.
Warzywa dodajemy do gorącego przyprawionego rosołu. Gotujemy do czasu gdy cukinia będzie miękka. Doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną kurkumy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, śmietanę. Osobiście daje jeszcze odrobinę papryczki chili, wtedy zupa jest ostrzejsza, ale nie jest to konieczne.
Zupę miksujemy za pomocą blendera, możemy zostawić kilka ugotowanych kawałków cukinii do dekoracji. Tak przygotowana zupę podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego:)