Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczna rozgrzewająca i kremowa zupa. Serdecznie polecam w chłodne dni.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414636
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3819
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414636
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Obraną i posiekaną cebule należy zeszklić na maśle, dodać posiekany czosnek i delikatnie razem podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę i wydrążoną cukinię i jeszcze chwilę smażyć.
Warzywa dodajemy do gorącego przyprawionego rosołu. Gotujemy do czasu gdy cukinia będzie miękka. Doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną kurkumy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, śmietanę. Osobiście daje jeszcze odrobinę papryczki chili, wtedy zupa jest ostrzejsza, ale nie jest to konieczne.
Zupę miksujemy za pomocą blendera, możemy zostawić kilka ugotowanych kawałków cukinii do dekoracji. Tak przygotowana zupę podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego:)