Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczna rozgrzewająca i kremowa zupa. Serdecznie polecam w chłodne dni.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6436
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114835
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6436
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114835
Składniki
Obraną i posiekaną cebule należy zeszklić na maśle, dodać posiekany czosnek i delikatnie razem podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę i wydrążoną cukinię i jeszcze chwilę smażyć.
Warzywa dodajemy do gorącego przyprawionego rosołu. Gotujemy do czasu gdy cukinia będzie miękka. Doprawiamy solą, pieprzem, odrobiną kurkumy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki, śmietanę. Osobiście daje jeszcze odrobinę papryczki chili, wtedy zupa jest ostrzejsza, ale nie jest to konieczne.
Zupę miksujemy za pomocą blendera, możemy zostawić kilka ugotowanych kawałków cukinii do dekoracji. Tak przygotowana zupę podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Smacznego:)