Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa - krem z cukini bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Najlepiej smakuje podana z grzankami z masłem czosnkowym i serem lub po prostu z samymi grzankami:)
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 76
Dziś do pracy.
Odsłon: 101
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 78
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15379
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 288
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 76
Dziś do pracy.
Odsłon: 101
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 78
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15379
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 288
Składniki
Cukinie, cebule oraz czosnek pokroić w kostkę. W garnku roztopić masło, dodać pokrojoną cebulę oraz czosnek i chwilę podsmażyć. Następnie dodać pokrojoną cukinię i dusić przez ok 10 min pod przykryciem co jakiś czas mieszając. Dodać bulion i gotować jeszcze przez ok 10min. Doprawić kurkumą, solą, pieprzem i ostrą papryką. Zblendować wszystko razem. Najlepiej smakuje podana z grzankami.