Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z czerwonej cykorii"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14036
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15908
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6422
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14036
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15908
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6422
Składniki
Liście cykorii opłucz w wodzie i pokrój w paseczki. Natkę dymki umyj i drobno posiekaj. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Białe końce dymki podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj mąkę, wymieszaj z dymką i przyrumień. Zasmażkę zalej zimną wodą i zagotuj. Dodaj kostkę rosołową.
Po 15 minutach dodaj startą marchew i paseczki cykorii. Całość zagotuj. Zupę dopraw solą i pieprzem, wlej śmietanę. W kubku rozbełtaj i posól jajko. Na rozgrzanym oleju usmaż omlet, jeszcze ciepły zwiń i pokrój w plasterki. Włóż na talerz i zalej zupą. Udekoruj posiekanymi ziołami.Źródło: Na żywo