Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z czerwonej cykorii"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Liście cykorii opłucz w wodzie i pokrój w paseczki. Natkę dymki umyj i drobno posiekaj. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Białe końce dymki podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj mąkę, wymieszaj z dymką i przyrumień. Zasmażkę zalej zimną wodą i zagotuj. Dodaj kostkę rosołową.
Po 15 minutach dodaj startą marchew i paseczki cykorii. Całość zagotuj. Zupę dopraw solą i pieprzem, wlej śmietanę. W kubku rozbełtaj i posól jajko. Na rozgrzanym oleju usmaż omlet, jeszcze ciepły zwiń i pokrój w plasterki. Włóż na talerz i zalej zupą. Udekoruj posiekanymi ziołami.Źródło: Na żywo