Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna pożywna i szybka do zrobienia zupa z czerwonej soczewicy. zupe można całkiem zmiksować na krem, ja nie miksowałam bo nie przepadam za zupami kremami...
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15799
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4779
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 492
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15799
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4779
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 492
Składniki
cebulę i czosnek siekamy, przesypujemy do garnka, wlewamy około 1 łyżkę oliwy i smażymy na niewielkim ogniu do zeszklenia cebuli.Następnie dodajemy przyprawy, dobrze mieszamy i smażymy przez minutę, lub dwie. Dolewamy chlust wody, jeśli jest taka potrzeba i mieszanka zaczyna przywierać do dna.
Dodajemy marchewkę, pomidory i soczewicę. Mieszamy. Dolewamy bulion. Od zagotowania buliony zupę gotujemy przez 15-20 minut na małym ogniu. Przed podaniem posypujemy natką kolendry lub miętą...