Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna pożywna i szybka do zrobienia zupa z czerwonej soczewicy. zupe można całkiem zmiksować na krem, ja nie miksowałam bo nie przepadam za zupami kremami...
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 555
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8701
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3107
Polecam.
Odsłon: 1908
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 555
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8701
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3107
Polecam.
Odsłon: 1908
Składniki
cebulę i czosnek siekamy, przesypujemy do garnka, wlewamy około 1 łyżkę oliwy i smażymy na niewielkim ogniu do zeszklenia cebuli.Następnie dodajemy przyprawy, dobrze mieszamy i smażymy przez minutę, lub dwie. Dolewamy chlust wody, jeśli jest taka potrzeba i mieszanka zaczyna przywierać do dna.
Dodajemy marchewkę, pomidory i soczewicę. Mieszamy. Dolewamy bulion. Od zagotowania buliony zupę gotujemy przez 15-20 minut na małym ogniu. Przed podaniem posypujemy natką kolendry lub miętą...