Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10394
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3020
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2118
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 816
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10394
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3020
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2118
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 816
Składniki
Boczek i cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oleju. Dodać paprykę w proszku, liście laurowe, ziele angielskie i starte na tarce o dużych oczkach marchewkę i seler.
Do smażących się warzyw wlać 1,5 litra wrzącej wody i wsypać soczewicę. Doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości.
Gdy soczewica jest miękka dodać krojone pomidory, gotować kolejne 5 minut. Gotową zupę podawać z posiekaną natką pietruszki.