Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70261
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 225
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 904
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70261
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 225
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 904
Składniki
Boczek i cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oleju. Dodać paprykę w proszku, liście laurowe, ziele angielskie i starte na tarce o dużych oczkach marchewkę i seler.
Do smażących się warzyw wlać 1,5 litra wrzącej wody i wsypać soczewicę. Doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości.
Gdy soczewica jest miękka dodać krojone pomidory, gotować kolejne 5 minut. Gotową zupę podawać z posiekaną natką pietruszki.