Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2532
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 227
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2532
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 227
Składniki
Boczek i cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oleju. Dodać paprykę w proszku, liście laurowe, ziele angielskie i starte na tarce o dużych oczkach marchewkę i seler.
Do smażących się warzyw wlać 1,5 litra wrzącej wody i wsypać soczewicę. Doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości.
Gdy soczewica jest miękka dodać krojone pomidory, gotować kolejne 5 minut. Gotową zupę podawać z posiekaną natką pietruszki.