Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 483
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2275
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1018
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 483
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2275
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1018
Składniki
Boczek i cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oleju. Dodać paprykę w proszku, liście laurowe, ziele angielskie i starte na tarce o dużych oczkach marchewkę i seler.
Do smażących się warzyw wlać 1,5 litra wrzącej wody i wsypać soczewicę. Doprawić solą i pieprzem, gotować do miękkości.
Gdy soczewica jest miękka dodać krojone pomidory, gotować kolejne 5 minut. Gotową zupę podawać z posiekaną natką pietruszki.